Bill Gates'ten korkutan tahmin! - Haber 1Haber 1

Bill Gates’ten korkutan tahmin!

Bill Gates’ten korkutan tahmin!

21 Aralık 2020 - 11:53

ABONE OL

Microsoft’un kurucusu Bill Gates’ten pandemiye ilişkin korkutan tahmin

CNN’e konuşan Gates, “Üzülerek söylüyorum ki, önümüzdeki 4 ila 6 ay ay pandeminin en kötü dönemi olabilir” dedi.

Gates, ” IHME (Sağlık Ölçümleri Değerlendirme Enstitüsü) tahminleri 1 Nisan 2021 tarihine kadar 200.000 kişinin daha hayatını kaybedebileceğini gösteriyor. Maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarsak bu ölümlerin büyük bir bölümünü önleyebiliriz” açıklamasını yaptı.

2015’te böyle bir salgın ihtimalinden söz ettiğini anımsatan Gates, sözlerini şöyle sürdürdü: ”ABD’nin salgını daha iyi yönetebileceğini düşünüyordum. 2015’te tahminlerimi yaparken ölü sayısının daha yüksek olacağından bahsetmiştim. Virüs şimdikinden daha ölümcül olabilir. En kötüsü gerçekleşmedi ama salgının ABD ve dünyaya ekonomik etkisi 5 yıl önceki tahminlerimi aştı. ABD tüm insanlığa yardım etmeli. Dünya ekonomisinin dönmesini istiyoruz. Ölümleri asgariye indirmek istiyoruz.”

ABD’nin eski başkanları Bill Clinton, George Bush ve Barack Obama gibi aşıyı gönüllü olarak halkın önünde yaptırabileceğini söyleyen Gates, bunun kamuoyunun aşıya güvenini artıracağını söyledi. Forbes’a göre Bill Gates’in eş başkanlarından biri olduğu Bill ve Melinda Gates Vakfı, aşı geliştirme ve hastalıkla mücadele çalışmalarına şimdiye kadar 1,75 milyar dolar katkıda bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.