BioNTech'in kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin'den kritik mutasyon açıklaması - Haber 1Haber 1

BioNTech’in kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin’den kritik mutasyon açıklaması

BioNTech’in kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin’den kritik mutasyon açıklaması

22 Aralık 2020 - 15:55

ABONE OL

”Altı haftada yenisini yaparız”

BioNTech’in üst yöneticisi Prof. Dr. Uğur Şahin, ”Elimizdeki etkili ama gerekirse 6 haftada yenisini yaparız.” açıklamasını yaptı. Koronavirüs aşısını bulan Türk bilim insanı Uğur Şahin, İngiltere’de görülen yeni mutasyona karşı da Pfizer/BioNTech aşısının etkili olacağını belirtti. Şahin ayrıca lüzüm görüldüğü takdirde altı hafta içerisinde yeni mutasyona karşı aşı geliştirebileceklerini söyledi. Şahin, Türkiye’ye aşı gönderimiyle ilgili görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Şahin, “Elimizdeki aşının yeni türe karşı etkili olup olmadığını bilmiyoruz ama yeni tür eskisiyle %99 oranında protein benzerliğine sahip olduğu için aşının etkili olacağına bilimsel olarak güveniyoruz” dedi.

Amerikan ilaç devi Pfizer ile birlikte geliştirdikleri aşıya Avrupa Birliği tarafından onay verilmesinden kısa bir süre sonra Bild TV’ye konuşan Prof. Dr. Şahin, BioNTech şirketinin mutasyonu ilerleyen günlerce inceleyeceğini fakat meseleye tedbirli yaklaştığını söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.