Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenciler göz altına alınıyor - Haber 1Haber 1

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciler göz altına alınıyor

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciler göz altına alınıyor

22 Ekim 2021 - 18:52

ABONE OL

Boğaziçi Üniversitesi’nde özel güvenlik, kampüse çadır kurmak isteyen öğrencilere müdahale etti; bunun üzerine olay yerine gelen polisler bazı öğrencileri göz altına almaya başladı.

T24’ün haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciler kampüse çadır kurmak istedi. Öğrencilerin çadır kurmasının yasak olduğunu söyleyen ve araçların geçiş güzergahı olmasını gerekçe gösteren özel güvenlik öğrencilere müdahale etti. Polis Güney Kampüs’teki bazı öğrencileri gözaltına almaya başladı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu ile başlayan, daha sonra Prof. Dr. Naci İnci’nin atanmasıyla devam eden protestolar 292. gününde de devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’teki rektörlük binasının önünde sekiz ayı aşkın bir süredir duran nöbet çadırı, bugün özel güvenlik birimleri tarafından kaldırıldı. Özel güvenlik, öğrencilerin yeni çadır açma girişimlerine de izin vermedi ve öğrencilere müdahale etti.

 

 

Öğrenciler ise kampüse çadır kurmanın yasak olmadığını, buna yönelik herhangi bir karar olmadığını ifade ederek itiraz etti. Öğrencilerin ve akademisyenlerin ısrarına rağmen çadır kurulmasına izin verilmeyince arbede yaşandı.

Yaşanan arbede sonrası Güney Kampüs’e çevik kuvvet polisleri de girdi.

Polis, kampüste direnen ve çıkmak istemeyen öğrencileri gözaltına almaya başladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.