Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan işsizlik verileri hakkında yorum yaptı - Haber 1Haber 1

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan işsizlik verileri hakkında yorum yaptı

– “İstihdam sayımız 2024 yılı şubat ayında bir önceki aya göre 147 bin kişi artarak 32 milyon 423 bin kişi ile tarihi zirvesini yeniledi”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan  işsizlik verileri hakkında yorum yaptı

15 Nisan 2024 - 15:05

ABONE OL

ANKARA (AA) – Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “İstihdam sayımız 2024 yılı şubat ayında bir önceki aya göre 147 bin kişi artarak 32 milyon 423 bin kişi ile tarihi zirvesini yeniledi.” ifadesini kullandı.

Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“İstihdam sayımız 2024 yılı şubat ayında bir önceki aya göre 147 bin kişi artarak 32 milyon 423 bin kişi ile tarihi zirvesini yeniledi. Böylelikle istihdam oranı ise 0,2 puan artarak yüzde 49,3 olarak gerçekleşti. Aynı döneme ait işsizlik oranı 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 seviyesinde gerçekleşti. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyümemize kararlı adımlarla devam edeceğiz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.