Çelikhan'a 300 konteyner yerleştirildi - Haber 1Haber 1

Çelikhan'a 300 konteyner yerleştirildi

Çelikhan'a 300 konteyner yerleştirildi

05 Mayıs 2023 - 17:20

ABONE OL

ADIYAMAN (AA) – Adıyaman'ın Çelikhan ilçesindeki konteyner kente 300 konteyner yerleştirildi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Çelikhan Kaymakamlığı ve AFAD'ın, Mahmut Nedim Ökmen Mahallesi'nde başlattığı çalışmalar sürüyor.

Buradaki altyapı çalışmalarının büyük bölümünün tamamlanmasından sonra bu alana 300 konteyner konuldu.

Çalışmalara katılan AFAD gönüllüsü Mahmut Kılıç, AA muhabirine, kanalizasyon, içme suyu ve elektrik işleri tamamlanan bölgede konteynerlerin 10 güne kadar depremzedelere teslim edilmesinin planlandığını belirterek, "Konteynerler 22 metrekare olup, iki oda, mutfak ve lavabo olarak tasarlanmış." dedi.

Elektrik mühendisi İbrahim Özmen ise konteyner kentteki çalışmalara yaklaşık bir ay önce başladıklarını anlatarak, "İçinde bulunduğumuz sahada yerin elektriğini verdik, bir de aşağı parselde çalışmamız var. Orada da elektrik, kanalizasyon ve içme suyu çalışması tamamlandıktan sonra trafo kurma çalışmalarının ardından elektrik vereceğiz." diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.