CHP'li Nazlıaka'dan "Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" açıklaması: - Haber 1Haber 1

CHP'li Nazlıaka'dan “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” açıklaması:

– “Belediyelerimizde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ve Mücadele Günü etkinliklerine katılan kadın çalışanlara işini aksatmamak kaydıyla idari izin vereceğiz”

CHP'li Nazlıaka'dan “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” açıklaması:

25 Kasım 2023 - 14:43

ABONE OL

ANKARA (AA) – CHP Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, "Belediyelerimizde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ve Mücadele Günü etkinliklerine katılan kadın çalışanlara işini aksatmamak kaydıyla idari izin vereceğiz." dedi.

Nazlıaka, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında partilerinin kadına şiddetle mücadele politikasını açıkladı.

Bugün CHP'li belediyelere Uluslararası Çalışma Örgütü'nün ilgili sözleşmesi ILO 190 kapsamında bir politika belgesi sunduklarını belirten Nazlıaka, ILO 190'ın şiddeti önlemeye yönelik olarak hazırlanmış bir sözleşme olduğunu söyledi.

CHP'li belediyelere gönderdikleri politika belgesi hakkında bilgiler veren Nazalıaka, İstanbul Sözleşmesi'nin fesih edildiğini hatırlatarak, yeniden uygulanmasından yöne taraf olduklarını belirtti.

Nazlıaka, "İstanbul Sözleşmesi'nin ve ülkemizin taraf olduğu diğer uluslararası sözleşmelerin, Anayasa ve diğer mevzuat hükümlerinin öngördüğü toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik tüm düzenlemeleri belediyelerimiz esas alacak her türlü ayrımcılığın dün olduğu gibi bugün de yarın da karşısında duracak." diye konuştu.

Belediye çalışanlarına toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak ve bu konudaki bilinci yükseltmek amacıyla eğitimler verileceğini aktaran Nazlıaka, bu eğitimlerin çalışma süresinden sayılacağını ifade etti.

CHP'li belediyelerde iş yerinde şiddetin ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması için şiddet mağduru çalışanı gözeteceklerini vurgulayan Nazlıaka, kadınlara yönelik cinsel taciz ve cinsel saldırı vakalarında adli makamlara yansıyan durumları esas kabul edeceklerini ve gerekli adımları da ivedilikle atacaklarını kaydetti.

Nazlıaka, CHP belediyelerinde şiddet mağduru çalışanın talep etmesi halinde hukuki ve psikolojik destek sağlayacaklarını belirterek, "Belediye çalışanlarının istihdamında yüzde 50 cinsiyet kotasını hedefleyeceğiz. Belediyelerimizde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ve Mücadele Günü etkinliklerine katılan kadın çalışanlara işini aksatmamak kaydıyla idari izin vereceğiz." dedi.

​​​​​​​

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.