Çocuklarını trafik kazasında kaybeden aileden sürücünün serbest bırakılmasına tepki - Haber 1Haber 1

Çocuklarını trafik kazasında kaybeden aileden sürücünün serbest bırakılmasına tepki

– Elektrikli bisiklet sürücüsü Tuğçe Nur Akıncı’nın hayatını kaybettiği kaza anı, KGYS kamerasınca kaydedildi

Çocuklarını trafik kazasında kaybeden aileden  sürücünün serbest bırakılmasına tepki

14 Mayıs 2024 - 16:00

ABONE OL

OSMANİYE (AA) – Osmaniye'de otomobilin çarpması sonucu doğum gününde hayatını kaybeden elektrikli bisiklet sürücüsü 22 yaşındaki Tuğçe Nur Akıncı'nın ailesi, sürücünün adli kontrolle serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Baba Sinan Akıncı, gazetecilere, özel bir sağlık kabininde hemşire olarak çalışan kızının, 29 Nisan'da elektrikli bisikletiyle kırmızı ışıkta beklediği sırada arkasından gelen otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybettiğini anlattı.

Gözaltına alınan sürücü H.K'nin sevk edildiği adliyede nöbetçi hakimlikçe serbest bırakıldığını belirten baba Akıncı, şunları aktardı:

"Kızımın öldüğüne hala inanamıyorum. Ben kafamı bile içeri koyamıyorum. Dışarı çıkıyorum, acaba kızım geri gelir mi diye kapıya bakıyorum. Mezarlığa gidiyorum, gece gidiyorum diye çocuklar beni içeriye kilitliyor. İçim yanıyor. Bu adam serbest bırakıldı, ben bu adamın tutuklanmasını rica ediyorum."

Anne Tevhide Akıncı da davadan vazgeçmeyeceklerini belirterek, "Benim çocuğumun suçu, günahı yok. Çocuğum sabah kalktı işe gitti, ölüm haberi geldi. Ben bu adamın tutuklamasını istiyorum. Ben davamdan vazgeçmiyorum." dedi.

Ailenin avukatı Taner Kanarığ ise raporlarda tam kusurlu olduğu tespit edilen sürücünün gereken cezayı alması için her türlü hukuki yola başvuracaklarını kaydetti.

Öte yandan Güney Çevre Yolu'nda 29 Nisan'da, 22 yaşındaki Tuğçe Nur Akıncı'nın hayatını kaybettiği kaza, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarınca kaydedildi.

Görüntülerde, H.K'nin kullandığı otomobilin, trafik ışıklarında bekleyen Tuğçe Nur Akıncı'nın kullandığı elektrikli bisiklete çarpması yer alıyor.

Kayıtlarda, otomobilin çarpması sonucu elektrikli bisikletin parçalandığı ve Akıncı'nın sürüklendiği görülüyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.