Covid-19 masada böyle bulaşıyor! - Haber 1Haber 1

Covid-19 masada böyle bulaşıyor!

Covid-19 masada böyle bulaşıyor!

25 Aralık 2020 - 14:40

ABONE OL

Yılbaşı yaklaşırken, Japonya’da yapılan bir yeni araştırma, havalandırmasız ortamda yenilen bir aile yemeğinde bulunan belirtisiz kişilerin koronavirüsü en az 6 kişiye daha bulaştırabileceğini ortaya koydu

Bu durum ise üç iletim boyunca en az 216 kişinin hastalığa yakalanması ve yeni yerel salgınların ortaya çıkabileceği manasına geliyor. Uzmanlar, bu sebeple yılbaşı ve tatillerde evlerde düzenlenen etkinliklerde pencerelerin düzenli açılması gerektiğini ve sosyal mesafe kurallarına uyulmasının önemine değindi.

Japonya’daki Hexagon Manufacturing Intelligence adlı teknoloji şirketinden araştırmacılar, yılbaşı yaklaşırken evlerde yapılacak etkinlikler için uyarı niteliğinde bir çalışma hazırladı. Uzmanlar, asemptomatik bir kişinin bir masada diğer insanlara karşı oluşturduğu koronavirüs risk düzeyini göstermek için bir model oluşturdu.

Mühendisler, geliştirdikleri simülasyonun bireylerin ve ailelerin yılbaşı boyunca kaşılacaklarını Covid-19 riskini değerlendirmelerine yardımcı olabileceğini umuyor.

Yapılan çalışma kapsamında, araştırmacılar 4,9 metre ve 3,7 metre boyutlarındaki ortama boyutlara sahip bir odayı ele alarak iki farklı model oluşturdu. İlk versiyonda odadaki tüm havalandırma kapatıldı, ikinci versiyonda ise iki pencere ve bir kapı açık bırakıldı. koronavirüsün odadaki yayılımı her iki model de 10 dakika boyunca gözlemlendi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.