Finlandiya'da gülümseten sosyal mesafe tedbiri - Haber 1Haber 1

Finlandiya’da gülümseten sosyal mesafe tedbiri

Finlandiya’da gülümseten sosyal mesafe tedbiri

23 Aralık 2020 - 9:24

ABONE OL

Finlandiya’da sosyal mesafeyi korumak için ilginç bir yöntem seçildi. Toplu taşımada yolculara yan koltuklarında oyuncak peluş ayılar eşlik etmeye başladı.

Kuzey Avrupa ülkesi, salgından korunma amacıyla ilginç ve bir o kadar da sevimli bir sosyal mesafe yöntemi geliştirdi. Ülkenin kuzeyinde hayata geçen uygulamada, yolcular arasındaki sosyal mesafeyi koruma amacıyla toplu taşımada ayıcıklar kullanılıyor.

New Mobility News’ konuşan yetkililer, “Mesajımızı pozitif bir şekilde ve insanları gülümseterek vermek istedik. Bu yüzden insanları sevimli, tüylü bir yolcunun yanına oturmaya davet ederek neşelendirmeyi düşündük” dedi.

Oyuncak ayılar, yolculuk hizmeti sona erdikten sonra rutin bir şekilde temizleniyor. Verdikleri hizmet sona erdikten sonra sterilize edilip Helsinki’deki yeni çocuk hastanesine hediye edilecek.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.