Fransa ve İsviçre'deki oy pusulaları Türkiye'ye gönderildi - Haber 1Haber 1

Fransa ve İsviçre'deki oy pusulaları Türkiye'ye gönderildi

Fransa ve İsviçre'deki oy pusulaları Türkiye'ye gönderildi

25 Mayıs 2023 - 17:35

ABONE OL

PARİS (AA) – Fransa'da 9 kentte ve İsviçre'de 2 kentte Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu kapsamında kullanılan oy pusulaları uçakla Türkiye'ye gönderildi.

Türkiye'nin Lyon Başkonsolosluğunun Twitter hesabından "Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci oylaması kapsamında Bern, Bordo, Cenevre, Marsilya, Nant, Paris (Orleans), Strazburg (Mulhouse) ve Lyon'da (Clermont-Ferrand) kullanılan oylar bugün Lyon Saint-Exupery Havalimanı'ndan ülkemize gönderilmiştir." paylaşımında bulunuldu.

Söz konusu oy pusulaları Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakla Türkiye'ye gönderildi.

Yurt dışında en çok Türk seçmenin bulunduğu 2. ülke konumundaki Fransa'da Paris, Strazburg, Marsilya, Nant, Bordo, Lyon kentlerinde oy kullanma işlemi 20-24 Mayıs'ta gerçekleştirildi.

Ülkenin Orleans, Mulhouse ve Clermont-Ferrand kentlerindeki oy verme işlemleri ise 20-21 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti.

Türk vatandaşları, İsviçre'nin Cenevre ve Bern kentlerinde 20-24 Mayıs tarihlerinde kurulan sandıklarda oy kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.