Fransa'da çiftçiler, traktörleriyle Paris'e ulaşımı engelledi - Haber 1Haber 1

Fransa’da çiftçiler, traktörleriyle Paris’e ulaşımı engelledi

Fransa’da çiftçiler, traktörleriyle Paris’e ulaşımı engelledi

23 Şubat 2024 - 14:04

ABONE OL

ANKARA (AA) – Fransa’da hükümetin ve Avrupa Birliği’nin (AB) tarım politikasını protesto eden çiftçiler, başkent Paris ve diğer birçok şehirde yolları trafiğe kapattı.

Yerel basındaki haberlere göre, günlerce süren “Paris’i kuşatma” eylemlerinin ardından hükümetin bazı tedbirler alacağını açıklaması üzerine traktörlerini geri çeken çiftçiler, Paris’i yeniden çevreledi.

Çiftçi sendikası Coordination Rurale’ın çağrısıyla Fransa’nın çeşitli yerlerinden gelen çiftçiler, yaklaşık 50 traktörle Paris’e giriş-çıkış güzergahlarında trafiği durdurma eylemi yaptı.

Trafik durumu bildirim sitesi Sytadin, Paris’in içinde bulunduğu Ile-de-France bölgesinde, çiftçi eylemleri nedeniyle trafikteki tıkanmanın yaklaşık 40 kilometreyi bulduğunu bildirdi.

BFMTV mikrofonuna konuşan eylemdeki çiftçilerden Maxence Wittman, “Ne olursa olsun geri adım atmayacağız, Paris’te bulunmazsak hükümet bizden korkmuyor.” ifadesini kullandı.

Fransa’nın en büyük şehirlerinden Toulouse’a giden N124 otoyolunun bir bölümünün de çiftçilerce trafiğe kapatıldığı aktarılırken, ülkenin farklı noktasında eylemler devam ediyor.

– Hükümet, tarım ilaçlarına yönelik kısıtlamaları esnetme kararı almıştı

Fransa Başbakanı Gabriel Attal, dün, çiftçilerin taleplerini karşılamak için bazı önlemler aldıklarını, bunların arasında tarım ilacı (pestisit) satışına getirilen kısıtlamaların esnetilmesi ve Fransız tarım üreticilerinin daha fazla göçmen işçi çalıştırmasının yolunun açılmasının da bulunduğunu açıklamıştı.

Attal, Fransız çiftçilerin talebi doğrultusunda AB’nin pestisit kullanımına yönelik kurallarını “tam olarak uygulamayacaklarını” belirterek, hükümetin yeni tarım politikasını 24 Şubat’ta başlayacak Paris Uluslararası Tarım Fuarı’nda tanıtacaklarını söylemişti.

Bu tedbirleri yeterli bulmayan çiftçiler, Paris Uluslararası Tarım Fuarı’na kadar eylemlerini sürdüreceklerini bildirmişti.

Traktörleriyle 29 Ocak’ta “Paris’i kuşatma” eylemi başlatan çiftçiler, başkente giriş-çıkış güzergahlarını trafiğe kapatmıştı.

Günlerce süren yol kapatma eylemleri, hükümetin 400 milyon avroyu aşan destek paketi ve sektöre yönelik yeni tedbir alacağını duyurmasıyla son bulmuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.