GÜNCELLEME 4 - İzmir'de baraj gölüne düşen helikopterdeki 2 personelin cenazesi çıkarıldı - Haber 1Haber 1

GÜNCELLEME 4 – İzmir'de baraj gölüne düşen helikopterdeki 2 personelin cenazesi çıkarıldı

GÜNCELLEME 4 – İzmir'de baraj gölüne düşen helikopterdeki 2 personelin cenazesi çıkarıldı

18 Eylül 2023 - 15:38

ABONE OL

İZMİR (AA) – İzmir'in Menderes ilçesinde, orman yangınına müdahale için Tahtalı Barajı'ndan su almaya çalışırken kaza kırıma uğrayan ve baraj gölüne düşen helikopterdeki 3 personelden ikisinin cenazesi çıkarıldı.

Jandarma, emniyet, sahil güvenlik, AFAD ve UMKE ekiplerinin yanı sıra Ankara'dan gelen 10 kişilik Jandarma Sualtı Kurtarma (SAK) timi de Tahtalı Barajı'nda helikopterin düştüğü noktada sabah saatlerinde çalışmalara başladı.

Dalgıçlar, su yüzeyinin 12 metre altında tespit edilen helikopter enkazından bir personelin cansız bedenini, su yüzeyine çıkardı. Kıyıya getirilen cenaze, ilk incelemenin ardından otopsi işlemleri için Menderes Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Su altında devam eden çalışmalarda 2 personelin daha cenazesine ulaşıldı.

Cenazeleri ve helikopter enkazını çıkarmak için süren çalışmalar kapsamında dalgıçlar, enkaza su altında balon bağladı. Su altında şişirilen balonlarla enkaz su yüzeyine yakın noktaya çıkarıldı.

Balonlara bağlı enkaz, yüzdürülerek kıyının 10-15 metre yakınına getirildi. Burada yapılan çalışma sonucu bir cenaze daha çıkarıldı. Cenaze, ilk incelemenin ardından otopsi işlemi için götürüldü.

Dalgıçlar, üçüncü cenazeyi çıkarmak için çalışmalara devam ediyor.

Diğer yandan kazayı soruşturmak için görevlendirilen iki Cumhuriyet savcısı da incelemelerini sürdürüyor.

– Kaza

Keler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 16 Eylül'de öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, Tahtalı Barajı havzasında geniş bir alana yayılan alevlerin sarp arazide etkili olması nedeniyle karadan ve havadan ekip sayısı artırılmıştı.

Yangına gece saatlerinde gece görüş özelliği bulunan 3 helikopter müdahale etmişti. Helikopterlerden biriyle irtibat saat 23.53'te kesilmiş, yapılan araştırma sonucu helikopterin su aldığı Tahtalı Barajı'na düştüğü belirlenmişti.

4 personelin görev yaptığı helikopterin Kırgızistan uyruklu ikinci pilotu kurtarılarak Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı. Helikopterdeki 3 personel için arama ve kurtarma çalışması başlatılmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.