İbn Haldun Üniversitesi Kısa Film Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu - Haber 1Haber 1

İbn Haldun Üniversitesi Kısa Film Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

– Dijital Medya Araştırma ve Görsel Sanatlar Akademisi projesi kapsamında düzenlenen yarışmada, “Gulab Gul” filmiyle Semih Sağman birincilik, “Çamur” ile Seyithan Kartal ikincilik, “Hemnefes” ile Abdullah Şahin üçüncülük ödülünü aldı

İbn Haldun Üniversitesi Kısa Film Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

10 Mayıs 2023 - 21:57

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İbn Haldun Üniversitesi Kısa Film Yarışması'nda dereceye girenlerin ödülleri, sahiplerine takdim edildi.

"Dijital Medya Araştırma ve Görsel Sanatlar Akademisi" projesi kapsamında düzenlenen yarışmanın ödül töreni, üniversitenin Başakşehir kampüsünde gerçekleştirildi.

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan, törende yaptığı konuşmada, projeye katkıda bulunanlara teşekkür ederek, "Bundan sonraki güzel projelerde de yine bir arada olmayı beklediğimizi, iyi bir paydaş olmayı arzu ettiğimizi bir niyet beyanı olarak ifade etmek isterim." dedi.

Arkan, insanın maddi, manevi ve entelektüel birikimlerinden ortaya çıkan sanatın, üniversite olarak sahip oldukları misyonun yerine getirilmesinde en önemli unsurlardan biri olduğunu ifade etti.

İslam medeniyetinin, ortaya çıktığı dönemde, insanlığın birikimini devralarak kendisine has bir karakter ortaya koyduğunu belirten Arkan, "İslam sanatının en önemli özelliği, bütün dünyayı, bizi yaratan, var eden yaratıcıyla beraber anlamlandırmasıdır." diye konuştu.

Prof. Dr. Arkan, üniversite bünyesindeki "Medya Merkezi"nin gelişmesini önemli gördüklerini vurgulayarak, "Mesajı ve içeriği üretirken, sizin hem tarihsel birikiminiz hem de günümüze ve geleceğe dair vizyonunuz son derece önemli." değerlendirmesinde bulundu.

– "Kısa film festivalimize çok sayıda başvuru yapıldı"

İbn Haldun Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İzzet Bozkurt da projenin gerçekleştirilme sürecindeki teknik sorunların aşılmasında destek olanlara, yarışmaya katılan bütün kısa filmlerin yönetmen ve yapımcılarına teşekkür ederek, "Stüdyo, haber merkezi ve medya merkezi kurmak, gerçekten çok farklı teknik ekipmanları bir araya getirmekten geçiyor." dedi.

Projenin uygulanmasında öğrencilere yönelik çeşitli yaratıcı endüstri eğitimlerinin ve aktivitelerin de yapıldığına dikkati çeken Bozkurt, "Burada gururla söyleyebilirim ki üniversitemiz, bütün bu etkinliklerin hepsini alnının akıyla gerçekleştirdi. Bu etkinliklerden biri olan kısa film festivalimize de çok sayıda başvuru yapıldı ve 9 kısa film finale kaldı." sözlerini sarf etti.

İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İsmail Erkam Tüzgen ise kurum olarak İstanbul'un kalkınması için planlar hazırlayıp bunları hayata geçirmeye çalıştıklarını anlattı.

Yarışmanın ödül töreninde bir arada bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Tüzgen, "Yaratıcı endüstriler, yaptığımız işler arasında belki en insani nitelik taşıyan işleri barındırıyor." görüşünü paylaştı.

– "Gulab Gul" filmiyle Semih Sağman birinci oldu

İbn Haldun Üniversitesi Kısa Film Yarışması, gençlerin film sanatını icra etmek için gösterdiği çabayı ve bu alandaki çalışmaları desteklemek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlendi.

Aralık-nisan aylarında başvuruların alındığı yarışmanın, Yusuf Ziya Gökçek'in başkanlığındaki jürisinde Emre Karapınar, Ersin Kozan ve Samiha Khelifa Yılmaz yer aldı.

Toplam 9 filmin finale kaldığı yarışmada, "Gulab Gul" filmiyle Semih Sağman birincilik, "Çamur" ile Seyithan Kartal ikincilik, "Hemnefes" ile Abdullah Şahin üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Ayrıca Sezgin Yüzay "Koku" filmiyle jüri özel ödülünün, Orhan Dede ise "Arayış" ile Shireen Abu Akhal özel ödülünün sahibi oldu.

İbn Haldun Üniversitesi Medya Merkezi'nin tanıtım filminin de gösterildiği etkinlik, birinci olan "Gulab Gul" adlı kısa filmin izlenmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Ödül törenine, yönetmen İhsan Kabil ve Abdülhamit Güler ile akademisyenler, sinemaseverler ve öğrenciler katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.