İranlı şarkıcı ve eşi sahte pasaportla Almanya'ya gitmek isterken gözaltına alındı - Haber 1Haber 1

İranlı şarkıcı ve eşi sahte pasaportla Almanya'ya gitmek isterken gözaltına alındı

İranlı şarkıcı ve eşi sahte pasaportla Almanya'ya gitmek isterken gözaltına alındı

22 Mayıs 2023 - 15:31

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İran uyruklu şarkıcı Sıamak Shabdel Borhan ve eşi, sahte pasaportla İstanbul Havalimanı'ndan Almanya'ya gitmeye çalışırken gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Türkiye'de ikamet izni olan İran uyruklu şarkıcı Borhan ve eşi Sahar Heıdrızad Ghezeljeh, hem Tahran hem de Berlin uçağına check-in yaptı.

İran pasaportuyla kontrol noktasına gelen çift, Tahran uçuş biletiyle pasaport kontrolünü geçti. Aynı zamanda check-in yaptıkları Berlin uçağının bulunduğu kapıya giden Borhan ve eşi buradaki görevlilere sahte Kolombiya ve İngiltere pasaportlarını gösterdi.

İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne bağlı risk analiz birimi belge inceleme ekipleri durumdan şüphelenerek çifti pasaport kontrol noktasından geçişinden itibaren yakın takibe aldı.

Kameralardan çiftin Berlin uçağının kapısına gittiğini tespit eden polis ekipleri, yer hizmetleri personeliyle irtibata geçerek, Borhan ve eşinin durdurulmasını istedi. Personel tarafından pasaportlarına el konulan çift, bu sefer kaçarak İran pasaportuyla Tahran uçağına bindi.

Polis tarafından İran uçağından indirilen çift, gözaltına alındı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.