İspanya Başbakanı Sanchez, AB dönem başkanlığına Kiev ziyareti ile başladı - Haber 1Haber 1

İspanya Başbakanı Sanchez, AB dönem başkanlığına Kiev ziyareti ile başladı

İspanya Başbakanı Sanchez, AB dönem başkanlığına Kiev ziyareti ile başladı

01 Temmuz 2023 - 16:22

ABONE OL

MADRİD (AA) – Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını bugün İsveç'ten devralan İspanya'nın Başbakanı Pedro Sanchez, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitti.

Trenle bu sabah Polonya'dan Kiev'e giden Sanchez, sosyal medya hesabından "İspanya'nın AB dönem başkanlığının ilk eyleminin Ukrayna ile birlikte olmasını istiyordum." paylaşımında bulundu.

Sanchez, ayrıca "Tüm Avrupa'nın dayanışmasını Ukrayna hükümetine ve parlamentosuna aktaracağım. Avrupa'da barış sağlanana kadar Ukrayna halkına desteğimizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

İspanya Başbakanı'nın Kiev ziyareti kapsamında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşeceği ve Ukrayna parlamentosunda konuşma yapacağı belirtildi.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares de hafta içinde yaptığı konuşmada, AB dönem başkanlığı sürecinde Ukrayna'nın AB'ye adaylık sürecini hızlandırmak için çalışacaklarını duyurmuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.