İsrail güçlerinin Batı Şeria'da düzenlediği baskında bir Filistinli öldü, 3'ü yaralandı - Haber 1Haber 1

İsrail güçlerinin Batı Şeria'da düzenlediği baskında bir Filistinli öldü, 3'ü yaralandı

– İsrail ordu radyosu, aranan kişilerin bulunduğu evin kuşatma altına alındığını ve 2 roketle vurulduğunu bildirdi

İsrail güçlerinin Batı Şeria'da düzenlediği baskında bir Filistinli öldü, 3'ü yaralandı

01 Eylül 2023 - 12:34

ABONE OL

TUBAS (AA) – İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bir beldeye düzenlediği baskında bir Filistinlinin hayatını kaybettiği, 3'ünün yaralandığı belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail güçleri, Batı Şeria'nın Tubas kentine bağlı Akkabe beldesine baskın düzenleyerek bir evi kuşatmaya aldı.

İsrail askerlerinin kuşattığı evdeki Filistinlilerin teslim olmalarını istemesine belde sakinleri tepki gösterdi.

Bölgede İsrail askerleri ile silahlı kişiler arasında çatışma çıkarken, askerler bazı Filistinlileri gözaltına aldı.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre ise Akkabe beldesindeki olaylarda İsrail güçlerinin kurşunuyla 4 Filistinli yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Tubas Türk Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılardan birinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan haberde de İsrail güçlerinin, yaralıların hastaneye nakledilmesine bir süre engel olduğu kaydedildi.

İsrail ordu radyosunun haberinde ise Akkabe beldesinde İsrail askerleriyle silahlı kişiler arasında çatışma çıktığı, askerlerin aranan bir kişiyi yakalamak üzere kuşatmaya aldıkları evi iki roketle vurdukları ifade edildi.

Evde saklanan kişilerin yaklaşık bir ay önce silahlı eylem yapan hücre mensupları oldukları iddia edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.