İzmir açıklarında bir lüks yelkenliye yasa dışı geçiş operasyonu - Haber 1Haber 1

İzmir açıklarında bir lüks yelkenliye yasa dışı geçiş operasyonu

– İtalya rotalı lüks yelkenlide 108 düzensiz göçmen, ülkeyi yasa dışı yollarla terk etmeye çalışan 1 şüpheli ve geçişi organize ettiği suçlamasıyla 2 kişi yakalandı

İzmir açıklarında bir lüks yelkenliye yasa dışı geçiş operasyonu

25 Mayıs 2023 - 19:45

ABONE OL

İZMİR (AA) – İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında durdurulan İtalya rotalı bir yelkenlide 108 düzensiz göçmen yakalandı, iki göçmen kaçakçılığı şüphelisi ve ülkeyi yasa dışı yollarla terk etmeye çalışan bir kişi gözaltına alındı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Karaburun ilçesi açıklarında yelkenli tekne içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik gemisi, İtalya rotası üzerinde tespit edilen yelkenli tekneyi durdurdu.

Lüks yelkenlideki 108 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı. Geçişi organize ettikleri suçlamasıyla iki kişi ile ülkeyi yasa dışı yollarla terk etmeye çalıştığı belirlenen bir kişi gözaltına alındı.

İlçe açıklarında durdurulan bir lastik botta ise 51 düzensiz göçmen yakalanarak İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edildi.

Öte yandan Sahil Güvenlik ekiplerinin çalışmaları kapsamında Dikili ve Çeşme ilçeleri açıklarında da Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen lastik botlardaki 45 düzensiz göçmen kurtarıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.