İzmir'e Cumhuriyet'in 100. yılına özel dijital dev ekran kuruldu - Haber 1Haber 1

İzmir'e Cumhuriyet'in 100. yılına özel dijital dev ekran kuruldu

İzmir'e Cumhuriyet'in 100. yılına özel dijital dev ekran kuruldu

27 Ekim 2023 - 18:03

ABONE OL

İZMİR (AA) – Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında İzmir Gündoğdu Meydanı'na "Türkiye Yüzyılı Monolit Kuleleri" yerleştirildi.

Cumhuriyet'in 100. yılıyla ilgili içeriklerin yer aldığı anıtsal görünümlü monolitlerde, özel video gösterimleri gerçekleştiriliyor.

Vatandaşlar cep telefonlarıyla ekrandan paylaşılan görüntülerin fotoğraflarını çekti.

Cumhuriyetin 100. yıl etkinliklerine katılmak için ailesiyle İsveç'ten gelen 25 yaşındaki Dilara Erdoğan, AA muhabirine, İzmir'de olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 100 yılda çok önemli çalışmalara imza attığını belirten Erdoğan, "Çok gurur duyucu bir şey. Gerçekten ülkemiz çok gelişti. Türkiye, dünyanın her yerinde duyuluyor. Bu çok güzel bir şey. Ne mutlu Türk'üm diyene!" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın annesi Selma Taşkın ise "45 yıldır İsveç'te yaşıyoruz. Türkiye'de olmaktan çok mutluyum. Atatürk'ün aşığıyım. Bayrağım için canımı veririm." diye konuştu.

Etkinliğin 1 Kasım'da sona ereceği öğrenildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.