Karadağ'da, uyuşturucu ve dosyaların saklandığı mahkeme deposuna açılan tünel bulundu - Haber 1Haber 1

Karadağ'da, uyuşturucu ve dosyaların saklandığı mahkeme deposuna açılan tünel bulundu

Karadağ'da, uyuşturucu ve dosyaların saklandığı mahkeme deposuna açılan tünel bulundu

13 Eylül 2023 - 15:01

ABONE OL

PODGORİTSA (AA) – Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'daki Yüksek Mahkeme binasında, ele geçirilen uyuşturucu ve suç dosyalarının saklandığı "korunaklı" depoya açılan tünel bulunduğu bildirildi.

İçişleri Bakanı Filip Adzic, Yüksek Mahkeme binasının altında ortaya çıkan tünele ilişkin yaptığı açıklamada, "Tünel, mahkeme binası deposundan yakınlardaki bir apartman dairesine çıkıyor. Dairenin 2 ay önce kiraya verildiğini öğrendik." dedi.

Mahkeme deposunda, ele geçirilen uyuşturucu ve suç dosyalarının saklandığına işaret eden Adzic, tünelin hangi amaçla kazıldığına dair soruşturma başlatıldığını belirtti.

Adzic, yaşananların iyi organize edilmiş bir planın parçası olduğunu söyleyerek "Aksiyon filmlerini aratmayan ve muhtemelen aylardır devam eden bir plandan bahsediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yüksek Mahkeme Başkanı Boris Savic de mahkeme deposunda eksik olmadığını vurgulayarak, "Son derece iyi korunan bir yerde tünel bulundu. Tünel bulunmasaydı birçok şey yaşanabilirdi." dedi.

Yerel medya, ele geçirilen uyuşturucu ve dava dosyalarının bulunduğu depoya açılan tünelin fotoğraflarını paylaştı.

Diğer yandan, eski Karadağ Yüksek Mahkemesi Başkanı Vesna Medenica, Nisan 2022'de, görevini kötüye kullanmak ve oğlunun uyuşturucu kaçakçılığı faaliyetlerini örtbas etmekten gözaltına alınmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.