Kartepe'de kayak sezonu hareketli geçiyor - Haber 1Haber 1

Kartepe'de kayak sezonu hareketli geçiyor

Kartepe'de kayak sezonu hareketli geçiyor

08 Şubat 2024 - 15:50

ABONE OL

KOCAELİ (AA) – Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Kartepe Kayak Merkezi, misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

İstanbul'a yaklaşık 1,5 saatlik uzaklığıyla yerli ve yabancı turistler için çekim alanı olan kayak merkezinde, kar kalınlığı 95 santimetre olarak ölçüldü.

Amatör ve profesyonel kayakçıların kullanabildiği, uzunluğu 450 ila 3 bin 500 metre arasında değişen 19 pistte tatilciler zirveden kayma imkanı buluyor.

Merkezdeki otelin genel müdürü Erhan Dündar, sömestir tatilini yüzde 90'ın üzerinde kapasiteyle geçirdiklerini, tatilcilerin keyif almaları için hizmet ettiklerini söyledi.

Kar yağışının bölgede aralıklarla devam ettiğini aktaran Dündar, Kartepe'nin diğer kayak merkezlerine göre İstanbul’a yakın olmasının avantajına değindi.

Dündar, "14-15 Şubat'ta kar yağışı bekliyoruz. Şu an da 19 pistimiz kayak ve snowboard için elverişli, kayak ve snowboard yapmak için gayet uygun. Herhangi bir problemimiz yok. Beklediğimiz yağış sezonu uzatır gibi." dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.