Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ülkenin güçlenmesinde Nazarbayev'in tarihi rolü olduğunu söyledi - Haber 1Haber 1

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ülkenin güçlenmesinde Nazarbayev'in tarihi rolü olduğunu söyledi

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ülkenin güçlenmesinde Nazarbayev'in tarihi rolü olduğunu söyledi

24 Ekim 2023 - 18:01

ABONE OL

ASTANA (AA) – Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, devletin temelinin güçlenmesinde ilk Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in tarihi rolü olduğunu bildirdi.

Tokayev, Kazakistan'ın Cumhuriyet Günü arifesinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı Akorda'da düzenlenen devlet ödüllerini takdim etme töreninde konuştu.

25 Ekim Cumhuriyet Günü'nün ülkenin en önemli bayramı olduğuna işaret eden Tokayev, "Bu Türk Kağanlıkları, Altın Orda ve Kazak Hanlığı dönemine kadar uzanan devletimizin yeniden canlandığı gündür." dedi.

Tokayev, 33 yıl önce bağımsız Kazakistan'ın temelini atan "egemenlik bildirgesini" kabul ettiklerini hatırlatarak, "Söz konusu dönemde bildirgenin kabulü kolay olmadı. Ülkemizin etnik ve demografik yapısı karmaşıktı." ifadesini kullandı.

Ülkede son 2 yılda önemli anayasal reformların hayata geçirildiğini kaydeden Tokayev, şu anda "adil" Kazakistan'ı inşa ettiklerini ve bu yolda ülkenin gelişimine katkıda bulunan isimlerin de unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Tokayev, bağımsız Kazakistan'ın kurulması için emek verenleri anımsatarak, "Bağımsız bir devlet olarak ülkemizin temellerinin güçlendirilmesine büyük katkı yapan ilk Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in tarihi rolüne dikkati çekmek doğru olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Bütün zorluklar karşısında Kazakistan halkının dünyaya birlik içinde imajını sunması gerektiğini aktaran Tokayev, egemenliği korumak için halkı çalışmaya, ülkede huzur ve istikrarı sağlamaya davet etti.

Tokayev, demokratik ilkelerin benimsenmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydederek, ülkede hukuk ve düzenin sağlanmasının önemine değindiği konuşmasında, "Hukuka aykırı, toplumu bölen ve ülkemizin istikrarını zedeleyen her türlü söz ve eylemi kesinlikle bastıracağız." dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.