Kazakistan’da Milli Müze bir gecede 47 bin kişi tarafından ziyaret edildi - Haber 1Haber 1

Kazakistan’da Milli Müze bir gecede 47 bin kişi tarafından ziyaret edildi

Kazakistan’da Milli Müze bir gecede 47 bin kişi tarafından ziyaret edildi

19 Mayıs 2023 - 15:40

ABONE OL

ASTANA (AA) – Kazakistan’ın 200 binden fazla eseriyle en büyük müzesi olan Milli Müze, dün 18.00-00.00 saatlerinde 47 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Başkent Astana’da yer alan Kazakistan Milli Müzesi, uluslararası “Müzeler Gecesi” etkinliği kapsamında bu yıl da ziyaretçilere kapılarını açtı.

74 bin metrekare alanda 200 binden fazla eser bulunan; ülkenin en büyük müzesi, dün akşam ve gece saatlerinde ziyaretçilerle doldu taştı.

18.00-00.00 saatlerinde 47 bin kişinin ziyaretiyle rekor kırılan müzeyi, geçen yıl 30 bin kişi ziyaret etmişti.

Kazakistan Kültür ve Spor Bakanı Ashat Oralov, “Müzeler Gecesi” etkinliğinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, etkinliğin büyük ses getirdiğini belirterek “Bu, Kazakistan halkının kültürüne, tarihine ve sanatına artan ilgisinin bir göstergesidir. Bizim görevimiz de bu tür etkinliklerle insanların ülkemizin manevi mirasına erişimini kolaylaştırmaktır.” demişti.

Etkinlik kapsamında müzede konser ve eğlence programları, müze uzmanları tarafından atölyeler, el sanatları fuarı ve çeşitli sergiler düzenlendi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.