Keçiören'de 2 kişinin hayatını kaybettiği apartmandaki böcek ilacı miktarı yeniden ölçüldü - Haber 1Haber 1

Keçiören'de 2 kişinin hayatını kaybettiği apartmandaki böcek ilacı miktarı yeniden ölçüldü

Keçiören'de 2 kişinin hayatını kaybettiği apartmandaki böcek ilacı miktarı yeniden ölçüldü

18 Haziran 2023 - 14:25

ABONE OL

ANKARA (AA) – Ankara'nın Keçiören ilçesinde iki gün önce böcek ilacı nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin ise etkilendiği apartmandaki kimyasal madde oranı tekrar ölçüldü.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ekipleri, tamamen boşaltılan apartmandaki kimyasal madde oranını belirlemeye yönelik bugün de cihazlarla ölçüm yaptı.

Ölçüm sırasında KBRN ekiplerinin sağlık sorunu yaşama riskine karşı Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), 112 Acil ve polis ekipleri de bölgede hazır bulundu.

Özel kıyafet ve ekipmanlarla apartmana giren ekipler, ölçüm işlemlerinin tamamlanmasından sonra binadan ayrıldı.

Apartmandaki kimyasal madde oranının hala yüksek olması nedeniyle, ölçüm çalışmalarının bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

– Olay

Keçiören'de 16 Haziran Cuma, baş dönmesi, bulantı, kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle ihbarda bulunan ailenin adresine sağlık ekipleri yönlendirilmişti.

İki kişinin hayatını kaybettiği olayda, zehirlenme belirtisi gösteren 1'i ağır 10 kişi de tedavi altına alınmıştı.

Olayla ilgili başlatılan adli soruşturma kapsamında 5 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden 3'ü emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, ilaçlama firması çalışanı iki kişi "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlarından tutuklanmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.