Kırgızistan ile Tacikistan hükümetler arası heyetleri sınır meselesini görüştü - Haber 1Haber 1

Kırgızistan ile Tacikistan hükümetler arası heyetleri sınır meselesini görüştü

Kırgızistan ile Tacikistan hükümetler arası heyetleri sınır meselesini görüştü

03 Ekim 2023 - 11:46

ABONE OL

BİŞKEK (AA) – Kırgızistan ve Tacikistan hükümetler arası heyetlerinin, Kırgız-Tacik sınır meselesini ele aldığı bildirildi.

Kırgızistan hükümetinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kırgızistan ve Tacikistan hükümetler arası heyetleri, Kırgızistan'ın Batken şehrinde bir araya geldi.

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev ve Tacikistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Saymumin Yatimov'un başkanlık ettiği toplantı, dostluk ve karşılıklı anlayış çerçevesinde yapıldı.

Toplantıda, Kırgız-Tacik devlet sınırının çizilmesine yönelik topograf ve hukuki konulardaki çalışma grupları faaliyetlerini sürdürdü.

İki ülke arasındaki sınır bölgelerinin dostluğa, karşılıklı anlayışa ve güvenin güçlendirilmesine ihtiyacı olduğu vurgulanan toplantının sonunda, protokol imzalandı.

Kırgızistan ile Tacikistan arasındaki 970 kilometrelik sınırdan sadece 503 kilometresi belliyken, sınırdaki anlaşmazlığı çözmek için iki ülke hükümetleri sonuca varmaya çalışıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.