Kırgızistan'da üniversite giriş sınavlarında Kırgızca zorunlu oldu - Haber 1Haber 1

Kırgızistan'da üniversite giriş sınavlarında Kırgızca zorunlu oldu

Kırgızistan'da üniversite giriş sınavlarında Kırgızca zorunlu oldu

14 Şubat 2024 - 16:25

ABONE OL

BİŞKEK (AA) – Kırgızistan'da üniversite giriş sınavlarında Kırgızca yeterlilik sınavının zorunlu hale getirildiği bildirildi.

Kırgızistan Eğitim ve Bilim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kırgız Dil Kanunu uyarınca, üniversiteye giriş ve final sınavlarında Kırgızcanın zorunlu uygulanacağı duyuruldu.

Açıklamada, yeterlilik testinin, öğrenci adaylarının "devlet dili" olan Kırgızcayı ne kadar iyi bildiğini değerlendirmek amacıyla yapılacağı belirtildi.

Ülkede yüksek öğretim kurumlarına başvurma hakkı kazanan öğrenci adayları, üniversite giriş sınavlarında orta öğrenimde eğitim gördükleri dilde sınava tabi oluyorlardı.

Rusçanın resmi dil olarak yer almaya devam ettiği ülkede, Kırgızcanın yaygınlaştırılması amacıyla 2023'te Kırgız Dil Kanunu'nda bir dizi düzenlemeler yapılmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.