Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki yeşilbaş ördekler görüntülendi - Haber 1Haber 1

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki yeşilbaş ördekler görüntülendi

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki yeşilbaş ördekler görüntülendi

11 Ekim 2023 - 12:16

ABONE OL

SAMSUN (AA) – UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan, Samsun'daki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne gelen yeşilbaş ördekler görüntülendi.

19 Mayıs, Bafra ve Alaçam ilçeleri sınırlarında yer alan ve 56 bin hektar büyüklüğündeki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Türkiye'de yaban hayatının korunduğu en önemli sulak alanlar arasında bulunuyor.

Bugüne kadar 365 kuş türünün yaşadığı belirlenen deltada dünyada nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan 24 kuş türünün 15'i gözlemlenip kayıt altına alındı.

Yeşilbaş ördek de deltada görülen kuş türleri arasında yer alıyor.

Sonbaharda Türkiye'ye gelen yeşilbaş ördekler, kış aylarını kuş cennetinde geçiriyor, mart ayından itibaren ise geldikleri bölgeye dönüyor.

Deltada bulunan zengin ot türleriyle beslenen ördeklerden erkek bireyler, baş bölgesindeki parlak yeşil renkle öne çıkıyor.

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde yaklaşık 30 bin yeşilbaş ördeğin bulunduğu tahmin ediliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.