KKTC'de Engelsiz Rehabilitasyon ve Yaşam Evi Projesi uygulamaya geçiriliyor - Haber 1Haber 1

KKTC'de Engelsiz Rehabilitasyon ve Yaşam Evi Projesi uygulamaya geçiriliyor

KKTC'de Engelsiz Rehabilitasyon ve Yaşam Evi Projesi uygulamaya geçiriliyor

24 Mayıs 2023 - 18:50

ABONE OL

LEFKOŞA (AA) – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) engellilerin sosyal uyum ve iş becerilerini geliştirmeyi hedefleyen Engelsiz Rehabilitasyon ve Yaşam Evi Projesi'nin uygulamaya geçirilmesi için işbirliği protokolü imzalandı.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından desteklenen ve KKTC Başbakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Vakıflar İdaresi (EVKAF) işbirliğinde yürütülecek proje için imza töreni düzenlendi.

Dışişleri Bakanlığı Uğur Umar Konferans Salonu’nda düzenlenen törende Başbakan Ünal Üstel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy ile Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter işbirliği protokolünü imzaladı.

Törende konuşan Üstel, engellilerin güven içinde eğitimini sürdürmesi için hayata geçirilen projenin ülkesinde bir ilk olduğunu belirtti.

Üstel, engelli bireylerin gün içinde rehabilitasyon ve eğitim hizmeti alacakları aynı zamanda yatılı kalabilecekleri güvenli bir yuva özelliği de taşıyan projenin toplumda farkındalık yaratacağına inandıklarını dile getirerek, hükümet olarak engelli bireylere önem verdiklerini kaydetti.

Bu yıl sonuna kadar 50 engelli vatandaşı kamuda istihdam edeceklerini de aktaran Üstel, "Engelli vatandaşlarımızın taleplerini içeren maddeleri birer birer yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Törene katılan Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu burada yaptığı konuşmada, projenin, engelliler ile ailelerinin mutluluklarını artırıcı bir kazanım olduğunu vurgulayarak, Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarından projeye şimdiye kadar önemli miktarda maddi katkı sağlandığını, bu katkının, Türkiye ile KKTC arasında 2023 yılı için imzalanan İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması kapsamında artarak devam edeceğini anlattı.

Feyzioğlu, projenin engellilerin kendi kendilerine yetebilmesi, onların mesleki eğitime hazırlanması, toplumla bütünleşmelerinin sağlanmasını hedeflediğini aktararak, 120 engelli gencin bu hizmetten faydalanabileceğini söyledi.

Engelli bireylerin eğitimlerinin yanı sıra sportif, sosyal ve kültürel aktivitelerin yapabilmelerine imkan tanıyan "Engelsiz Rehabilitasyon ve Yaşam Evi" projesi kapsamında başkent Lefkoşa yakınlarında kurulacak kompleks, 7 gün 24 saat esasına göre hizmet verecek.

18 yaş ve üstü 120 engelliye hizmet verecek kompleksten 32 öğrenci de yatılı olarak faydalanabilecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.