Kolombiya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü kutlandı - Haber 1Haber 1

Kolombiya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü kutlandı

Kolombiya'da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü kutlandı

22 Kasım 2023 - 22:25

ABONE OL

BOGOTA (AA) – Kolombiya'da, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'nin Bogota Büyükelçiliğince etkinlik düzenlendi.

Cumhuriyetin ilanının 100. yılı vesilesiyle başkentteki tarihi Chico Müzesi'nde resepsiyon yapıldı.

Resepsiyona, Kolombiya Dışişleri Bakan Yardımcısı Fransisco Coy, Ticaret Bakanı Soraya Caro, burada görevli büyükelçiler, diplomatik misyon temsilcileri, görevli Türk kurumu direktörleri olmak üzere çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.

İki ülke milli marşlarının okunmasının ardından burada konuşma yapan Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun, "Gurur ve coşkumuzu çok sayıda Kolombiyalı ve diplomatik mensuplarla, yabancı dostlarımız ile Kolombiya'da yerleşik çok sayıda vatandaşımızla paylaştık. Milletimizin gurur ve sevincine biz de Bogota'dan ortak olduk." ifadesini kullandı.

Etkinlikte, katılımcılara Türk mutfağından lezzetler sunuldu ve Türk kahvesi ikramında bulunuldu.

Programda, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyelerinden Mücahit Kol, bağlamasıyla katılımcılara "Geleneksel Türk Müziği" eserlerini seslendirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.