Macaristan Büyükelçiliği, Macar-Türk kültür mirasının tanıtımı için Ankara'da şehir turu düzenledi - Haber 1Haber 1

Macaristan Büyükelçiliği, Macar-Türk kültür mirasının tanıtımı için Ankara'da şehir turu düzenledi

Macaristan Büyükelçiliği, Macar-Türk kültür mirasının tanıtımı için Ankara'da şehir turu düzenledi

16 Eylül 2023 - 19:49

ABONE OL

ANKARA (AA) – Macaristan'ın Ankara Büyükelçiliği, Macar-Türk ortak kültür mirasının tanıtımı amacıyla başkentte şehir turu organize etti.

Türk-Macar Dostluk Derneğinin de katkı sağladığı tura, Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, elçilik görevlileri ve birçok davetli katıldı.

Turda Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Etnografya Müzesi ve eski Macaristan Büyükelçiliği de dahil olmak üzere birçok yer ziyaret edildi.

Matis ile Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsünden Doç. Dr. Emre Saral, bu ziyaretlerde Türkiye'ye yolu düşmüş önemli Macar kişiliklere ilişkin tarihi bilgiler verdi.

Büyükelçi Matis, iki ülke üniversitelerindeki "Türkoloji" ve "Hungaroloji" bölümlerine işaret ederek, ülkeler arası ilişkilerin çok iyi olduğunu söyledi.

Matis, elçiliğin gelecek yıl birçok kültürel etkinlik düzenleyeceğini dile getirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.