Muzaffer öğretmen, öğrencilerine ritim duygusunu melodik borularla öğretiyor... - Haber 1Haber 1

Muzaffer öğretmen, öğrencilerine ritim duygusunu melodik borularla öğretiyor…

Muzaffer öğretmen, öğrencilerine ritim duygusunu melodik borularla öğretiyor…
Son Güncelleme :

12 Ekim 2021 - 0:16

586 okunma

Kütahya’daki Simav Dört Eylül Ortaokulu’nda müzik öğretmenliği yapan Muzaffer Orhan (28), tutkusunu öğrencilerine de aşılamaya çalışıyor.

Görev yaptığı okulda rengarenk bir müzik sınıfı kurulmasına öncülük eden Orhan, öğrencilerine ritim duygusunu ‘Boomwhackers’ adı verilen melodik borularla öğretiyor.

5 yıllık öğretmen Muzaffer Orhan, göreve atandığında Dört Eylül Ortaokulu henüz inşaat halindeydi. Sınıflardan birini müzik sınıfına dönüştürmek isteyen Orhan, masraflar için belediye ve okul aile birliğinden destek aldı ve kendi imkanlarını ortaya koydu. Böylece hayal edilen sınıf yaklaşık 2 yıl önce kuruldu. İlk iş sınıfın tabanını laminant kaplatıldı, laminantların altına döşenen köpükler ise nota figürlerine dönüştürülüp sınıfın duvarlarına asıldı. Sınıf duvarları, öğrencilerle birlikte boyandı, süslendi. Orhan, “Sadece müzik sınıfı için değil, her konuda öğrenciyle birlikte harekete etmek gerekiyor. El ele verip çalışmak başarıyı da mutluluğu da beraberinde getiriyor. Müzik sınıfını öğrencilerimle birlikte kurduk, kendi emeklerini ortaya koydukları için de sınıf onlar için çok kıymetli” şeklinde konuşuyor.

YOUTUBE’DA 100 BİNİ AŞKIN İZLENDİ
Muzaffer öğretmen, görev yaptığı okul dışındaki öğrencilere de ulaşmak istiyor. Hazırladığı animasyon videolarla YouTube üzerinden dersler veriyor. İzlenme sayısı 100 binleri bulan videoların animasyon, seslendirme ve kurgu gibi teknik süreçlerini tek başına yürüten Orhan, teknolojiyle yakından ilgileniyor ve birikimini sosyal medyada sık sık paylaşıyor.

OKULUMUZDA PİYANO OLSA
Öğrencileri ile ulaşılması zor olanla tanıştırmanın peşindeki Orhan, “Okul yönetimi müzik sınıfı için bakanlıktan çalgı talep edecekti. Talep listesinde bağlama ve gitar vardı. ‘Müdürüm bunları listeden çıkaralım’ dedim. Çünkü bağlama ya da gitar daha kolay ulaşılabilir çalgılar. Önemli olan çocukları, ulaşamayacakları çalgılarla tanıştırmak. Bütçemiz şu an el vermiyor ama okulumda bir piyano olmasını çok isterim. Liseden kalma orgumu sınıfa getirdim, şimdilik onunla idare ediyoruz” diyor.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN