New York'taki Türkevi'nde Türkiye ve Kolombiya kültürü tanıtıldı - Haber 1Haber 1

New York'taki Türkevi'nde Türkiye ve Kolombiya kültürü tanıtıldı

New York'taki Türkevi'nde Türkiye ve Kolombiya kültürü tanıtıldı

16 Haziran 2023 - 6:10

ABONE OL

NEW YORK (AA) – ABD’nin New York kentinde bulunan Türkevi, Türkiye ve Kolombiya arasındaki turizm, kültür ve sanat içerikli etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Türkiye'nin New York Başkonsolosluğunun ev sahipliğinde, Kolombiya ile ortak düzenlenen etkinlikle ülkelerin seyahat destinasyonları, kültür ve sanat alanları tanıtıldı.

Etkinlikte konuşan Türkiye'nin New York Başkonsolos Yardımcısı Tugay Şen, bu programla kültürel etkileşim yoluyla, Türkiye ve Kolombiya arasında daha iyi turizm ve ticari bağlar kurulmasının hedeflendiğini söyledi.

Kolombiya’nın New York Başkonsolosu Andres Mejia Pizano da ev sahipliğinden ötürü Türkiye’ye teşekkür ederek, etkinliğin iki ülke arasında turizm, kültür ve ticaret alanlarında ilişkileri arttırmasını umduğunu belirtti.

Katılımcılara, Türkiye ve Kolombiya’dan seyahat destinasyonlarının yanı sıra geleneksel yiyecek ve içeceklerden örneklerin de sunulduğu organizasyonda, Kolombiya’ya özgü dans gösterileri yapıldı.

Kolombiya’nın müzik gösterisinde, beş kişilik dans grubu hünerlerini sergilerken, Kolombiyalı şarkıcı Alea da sesi ile geceye renk kattı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.