Pakistan ve İran'dan barış ve refah için ortak çalışma vurgusu - Haber 1Haber 1

Pakistan ve İran'dan barış ve refah için ortak çalışma vurgusu

Pakistan ve İran'dan barış ve refah için ortak çalışma vurgusu

29 Ocak 2024 - 13:25

ABONE OL

İSLAMABAD (AA) – Pakistan ve İran, karşılıklı olarak arzu edilen barış ve refah hedeflerinin desteklenmesi yönünde çalışma konusunda mutabık kaldı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, resmi ziyaret kapsamında Pakistan'a gelen İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, başkent İslamabad'daki bakanlık binasında Dışişleri Bakanı Jalil Abbas Jilani ile bir araya geldi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliği ele alınırken, ikili ilişkilerde olumlu ve ileriye dönük sağlam diyalog ve işbirliğinin önemi vurgulandı.

Jilani ve Abdullahiyan, karşılıklı arzu edilen barış ve refah hedeflerinin desteklenmesi yönünde çalışma konusunda mutabık kaldı.

– İran ile Pakistan arasındaki gerginlik

İran, 16 Ocak'ta Pakistan topraklarına füze ve hava araçlarıyla saldırı düzenleyerek terör unsurlarını hedef aldığını duyurmuştu.

İslamabad yönetimi, 17 Ocak'ta Tahran Büyükelçisi'ni geri çağırma kararı alırken, ziyaret maksadıyla ülkesinde bulunan İran'ın İslamabad Büyükelçisi'nin de bir süre geri dönmeyebileceğini Tahran'a bildirmişti.

Pakistan da 18 Ocak'ta İran'ın sınır bölgesindeki bir noktayı füzelerle vurarak, teröristlere yönelik harekat yaptığını duyurmuştu.

Taraflar birbirini kınarken, saldırılarda sivillerin öldüğünü, "dost ve kardeş ülkeler" olarak birbirlerinin toprak bütünlüklerine saygı duyduklarını açıklamıştı. İki gün süren gerilim çok hızlı yatışırken, taraflardan yumuşama mesajları gelmişti.

İki ülke büyükelçilerinin 27 Ocak'ta yeniden görevlerine döndüğü bildirilmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.