Prag’da Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında yapay zeka programı düzenlendi - Haber 1Haber 1

Prag’da Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında yapay zeka programı düzenlendi

Prag’da Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında yapay zeka programı düzenlendi

29 Kasım 2023 - 21:04

ABONE OL

PRAG (AA) – Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye’nin Prag Büyükelçiliği ve Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) işbirliğiyle düzenlenen programda, Türkiye’nin yapay zeka alanındaki faaliyetleri ve yaptığı atılımlar anlatıldı.

Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa, Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, AIPA Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu’nun yanı sıra Çekya’da hem kamu hem de özel sektör temsilcileri katıldı.

Büyükelçi Bağış, programda yaptığı konuşmada, Prag’da akademi, kamu ve özel sektör perspektifinin bir araya gelerek yapay zekanın geleceğinin konuşulmasının önemine işaret ederek Türkiye ile Çekya arasında yapay zeka ve teknoloji alanında işbirliği yapılacak çok fırsat olduğunu dile getirdi.

Bağış, "Türkiye bugüne kadar nasıl ki Doğu ve Batı'nın, kültür ve kardeşliğin köprüsü olduysa bundan sonra da dünyanın teknoloji köprüsü rolünü üstlenecektir. Eşsiz coğrafi konumu ve fiber-optik altyapısı Türkiye’yi sektör açısından bulunmaz bir nimet haline getiriyor." dedi.

Rusya ve Ukrayna arasında yürütülen diplomasi ve barış çabaları neticesinde kurulan Tahıl Koridoru örneğinde de görüldüğü üzere Türkiye’nin dünya meselelerinin kilidini açan anahtar konumunda olduğunu vurgulayan Bağış, Türkiye’nin teknoloji ve yapay zekanın geleceğine dair şifreleri çözen ülkeler arasında yer aldığını kaydetti.

Açılışta konuşan AIPA Başkanı Küçükşabanoğlu da İngiltere'nin başkenti Londra ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa’nın ardından Prag’da bu etkinliği düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye’nin yapay zeka atılımlarını global olarak anlatmaya ve farkındalık yaratmaya devam edeceklerini söyledi.

Etkinlikte davetlilere Türk mutfağından lezzetler ikram edilirken bazı katılımcılara yapay zeka alanında sertifika verildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.