Sağlık-Sen üyeleri İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti - Haber 1Haber 1

Sağlık-Sen üyeleri İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti

Sağlık-Sen üyeleri İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti

26 Ekim 2023 - 16:03

ABONE OL

ANKARA (AA) – Sağlık-Sen üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Sendikanın 81 ilde eş zamanlı organize ettiği protestonun Başkent'teki ayağı, Bilkent Şehir Hastanesi önünde gerçekleştirildi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, sendikanın genel merkez ve Ankara Şubesi yöneticilerinin de arasında bulunduğu grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de birçok sivilin hayatını kaybettiği saldırılarını kınadı.

İsrail'in savaş suçu işlediğini söyleyen Doğan, "Gazze'de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilmekte; hastaneler, okullar, camiler bombalanmakta. Sağlık-Sen olarak bu vahşete kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Bu soykırımı görmezden gelmemiz imkansızdır. Sivil ve masum insanlara yönelik saldırıları nefretle kınıyor, hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Cenabı Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara şifalar temenni ediyoruz." dedi.

Uluslararası toplumun vahşete kayıtsız kaldığını ifade eden Doğan, "sözde medeni Avrupa'nın, Gazze'deki soykırımı film izler gibi izlediğini" kaydetti.

Gazze'de sağlık merkezlerinin, elektrik kesintisi ve yakıt olmaması nedeniyle hizmet veremediğini, ilaç yardımlarının engellendiğini anlatan Doğan, "İnsanlığın ve merhametin önü kesilmiştir, yolu bağlanmıştır. Gazze'de çocuklar ilaç ve elektrik olmadığı için ölüyor, yoğun bakımlarda bebekler can veriyor, yaralılara bakım yapılamıyor. Gazze'nin bekleyecek durumu kalmadı. Gazze'de tıbbi cihazlar kullanılamıyor çünkü enerji yok, ameliyatlar yapılamıyor çünkü malzeme yok." diye konuştu.

Türkiye'nin hasta ve masum insanların çaresizliğine kayıtsız kalmayarak acil ihtiyaç duyulan cihaz, malzeme ve hekimleri Gazze sınırına ulaştırdığını anımsatan Doğan, şunları kaydetti:

"Sadece milletimize değil, insanlığa umut olan sağlık çalışanlarımız şimdi de mazlum Filistin halkının yaralarını sarmak için Gazze'dedir. Duamız; yaraların sarılması, zulmün son bulması ve sağlık çalışanlarımızın sağ salim dönmesi içindir. Tüm devletler ve uluslararası kuruluşlar bir an önce Gazze'de ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek vermelidir. İsrail makamları, insanlığa karşı işlenen suçlara, savaş ve saldırı suçlarına bakan Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalıdır."

Konuşmanın ardından bir süre "Kahrolsun İsrail" sloganları atan grup daha sonra dağıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.