Saraybosna Üniversitesinde Türk Mutfağı Haftası etkinliği düzenlendi - Haber 1Haber 1

Saraybosna Üniversitesinde Türk Mutfağı Haftası etkinliği düzenlendi

Saraybosna Üniversitesinde Türk Mutfağı Haftası etkinliği düzenlendi

26 Mayıs 2023 - 16:30

ABONE OL

SARAYBOSNA (AA) – Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında Türk mutfağının lezzetleri, Bosna Hersek'teki Saraybosna Üniversitesinde tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğinin desteğiyle Saraybosna Üniversitesinde öğrencilerine Türk yemekleri ikram edildi.

Etkinliğe öğretim üyeleri, öğrenciler ve Saraybosna Büyükelçiliği çalışanları katıldı.

Programda Türk mutfağı hakkında bilgi veren bir sunum yapıldı.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Edina Nurkic, Türk Mutfağı Haftası kapsamında çok sayıda etkinlik ve program düzenlediklerini söyledi.

Mutfağın tanıtılmasıyla öğrencilerin Türk kültürünü de tanıdıklarını belirten Nurkic, "Türkçe öğrenmenin bir kültürü öğrenmek için de önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle bu etkinliğin, çok önemli ve gelecekte bir gelenek haline gelmesini umuyoruz." dedi.

Daha sonra katılımcılar, Türk şeflerin hazırladığı farklı Türk lezzetlerini tattı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.