Senegalli fırıncılar simit yapımını öğrendi - Haber 1Haber 1

Senegalli fırıncılar simit yapımını öğrendi

Senegalli fırıncılar simit yapımını öğrendi

04 Mayıs 2023 - 10:45

ABONE OL

DAKAR (AA) – Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Senegalli fırıncılar için simit yapım etkinliği düzenledi.

Dakar YEE'nin düzenlediği mutfak atölyesinde, menüsünü, Afrika'ya özgü yerel buğday ve malzemelerle hazırlayan başkent Dakar'daki Mburu fırını çalışanları, simit yapmayı öğrendi.

Türk şef Mahmut Kara'nın simit yapımını gösterdiği etkinlikte, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nur Sağman ve Dakar YEE Koordinatör Vekili Halil İbrahim Efe de çalışanlarla birlikte hamur yoğurdu ve simit yaptı.

AA muhabirine konuşan Dakar YEE Koordinatör Vekili Efe, Türk mutfağı ve kültüründe önemli bir yere sahip olan simidi, Senegallilere tanıtmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Efe, etkinliği, çalışanlarının büyük bir kısmı kadın olan ve kadın istihdamına önem veren Mburu fırınında yaptıklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Dakar YEE olarak Senegallilerin ülkemizi daha yakından tanıması için yaptığımız kültürel diplomasi faaliyet alanlarından biri de gastrodiplomasi faaliyetleri. Bu kapsamda daha önce Türk çayı, Türk kahvesi, aşure günü, Türk yemekleri atölyesi gibi etkinliklerimiz olmuştu. Kendi mutfak kültürümüzü tanıtırken, Senegallilerin kültürünü de tanımaya çalışıyoruz. Bu fırının sadece yerel buğday ve malzemeleri kullanması, çok dikkatimizi çekmiş, 'Biz de kendi mutfağımızdan bir lezzeti burada sadece yerel ürünler kullanarak yapamaz mıyız?' diye düşünmüştük. Sonucunda Türk kahvaltısının vazgeçilmezi ve önemli bir somut olmayan kültürel miras ürünümüz olan simitte karar kıldık. Simit, Senegallilere oldukça farklı bir tat, ancak atölyemize ilgi yoğun oldu. Simit, en kısa zamanda Mburu fırınının menüsüne girecek ve düzenli satışa çıkacak."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.