Sivas'ta 100 bin fidanın dikileceği "Türkiye Yüzyılı Valilik Ormanı" oluşturuluyor - Haber 1Haber 1

Sivas'ta 100 bin fidanın dikileceği “Türkiye Yüzyılı Valilik Ormanı” oluşturuluyor

Sivas'ta 100 bin fidanın dikileceği “Türkiye Yüzyılı Valilik Ormanı” oluşturuluyor

17 Haziran 2023 - 17:30

ABONE OL

SİVAS (AA) – Sivas'ta 1000 dönüm arazi üzerine kurulacak Türkiye Yüzyılı Valilik Ormanı'nda 100 bin fidan toprakla buluşturulacak.

Sivas Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, ağaçlandırma çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği kente yeni bir orman kazandırılıyor.

Vali Yılmaz Şimşek, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Karşıyaka Mahallesi Serpincik Göleti civarında 1000 dönüm arazide oluşturulmaya başlanan Türkiye Yüzyılı Valilik Ormanı alanında incelemede bulundu.

Şimşek, çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, "Şu an için teraslama çalışmaları sürüyor. Yol çalışmaları da gerçekleştiriliyor. Sonbahara kadar buraya 100 bin fidanı dikmiş olacağız. Kardeşler Ormanı gibi bir orman da bu bölgeye kazandırılacak. Ormanın içinde park, dinlenme yerleri de olacak. Sosyal ormancılık kapsamında da bu bölgeye korunga bitkisi ekilecek." ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.