Tahran Türk İlköğretim Okulu'nda "Hazreti Muhammed'in hayatı" konulu kitap okuma yarışması - Haber 1Haber 1

Tahran Türk İlköğretim Okulu'nda “Hazreti Muhammed'in hayatı” konulu kitap okuma yarışması

– Yarışma sonunda birinciye bisiklet, ikinciye akıllı saat, üçüncüye ise kulaklık hediye edildi

Tahran Türk İlköğretim Okulu'nda “Hazreti Muhammed'in hayatı” konulu kitap okuma yarışması

25 Mayıs 2023 - 17:56

ABONE OL

TAHRAN (AA) – Türkiye'nin Tahran Büyükelçiliği yerleşkesinde bulunan Tahran Türk İlköğretim Okulu'nda "Hazreti Muhammed'in hayatı" konulu kitap okuma yarışması düzenlendi.

Okudukları kitaplar hakkında sorulan sorulara en fazla doğru yanıtı veren öğrenciler dereceye girmeye hak kazandı.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere, düzenlenen törenle hediyeleri takdim edildi.

İlk ve ortaokul öğrencileri için ayrı kategorilerde gerçekleştirilen yarışmada; birinciye bisiklet, ikinciye akıllı saat, üçüncüye ise kulaklık hediye edildi.

Tahran Türk İlköğretim Okulu Müdürü Abdullah Çubuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Kerem Güler ve Türkçe öğretmeni Salih Tuzlukaya'nın organize ettiği "Hazreti Muhammed'in hayatı" konulu kitap okuma etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

Etkinliğin ardından bir de yarışma düzenlediklerini aktaran Çubuk, birinci sınıf öğrencileri haricinde ilk ve ortaokul kademesindeki tüm öğrencilerin yarışmaya katıldığını belirtti.

Çubuk, dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim ettiklerini ve gelecek sene de benzer bir yarışma düzenleyeceklerini ifade etti.

Birincilere verilen bisikletleri Tahran'da bulunan Türk iş insanlarının hediye ettiğini, akıllı saat ile kulaklıkların ise Okul Aile Birliği tarafından alındığını aktaran Çubuk, bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlere, hayırsever iş insanlarına ve katılım gösteren tüm öğrencilere teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.