Tataristan'da Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov'a "Devlet Dostluk Nişanı" verildi - Haber 1Haber 1

Tataristan'da Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov'a “Devlet Dostluk Nişanı” verildi

Tataristan'da Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov'a “Devlet Dostluk Nişanı” verildi

21 Şubat 2024 - 21:46

ABONE OL

BİŞKEK (AA) – Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Reisi Rüstem Minnihanov, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'a "Devlet Dostluk Nişanı" verdi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Caparov ile Minnihanov, Tataristan'ın başkenti Kazan'da bir araya geldi.

Görüşmede, Kırgızistan ile Tataristan arasındaki ikili işbirliğinin derinleştirilmesi ve genişletilmesine ilişkin konular ele alındı.

Liderler, ikili ilişkilerini daha da geliştirmeye yönelik 2024 ve 2025'te ortak Kültür Günleri yapılmasına karar verdi.

Cumhurbaşkanı Caparov, Minnihanov'u, Kazan'da başlayan "Geleceğin Oyunları" 1. Uluslararası Spor Turnuvası'nın başarılı organizasyonundan dolayı tebrik etti.

Minnihanov da Tataristan'ın uluslararası otoritesinin güçlendirilmesine yönelik özel hizmetler için Caparov'a "Devlet Dostluk Nişanı" takdim etti.

Caparov, "Bu yüksek ödül, Kırgızistan, Tataristan ve Rusya Federasyonu arasındaki sarsılmaz dostluğun bir sembolü olsun." ifadesini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.