Tekirdağ'ın 20 yıllık sadık dostu leylek "Gelendost", Naip Mahallesi'nin geçici sakini sayılıyor - Haber 1Haber 1

Tekirdağ'ın 20 yıllık sadık dostu leylek “Gelendost”, Naip Mahallesi'nin geçici sakini sayılıyor

– Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce kurulan kamera sayesinde de vatandaşlar leyleğin yuvasını izleyebiliyor

Tekirdağ'ın 20 yıllık sadık dostu leylek “Gelendost”, Naip Mahallesi'nin geçici sakini sayılıyor

03 Mayıs 2024 - 14:22

ABONE OL

TEKİRDAĞ (AA) – Tekirdağ'da Naip Mahallesi'nde 20 yıldır aynı yuvada konaklayan leylek, mahallelinin maskotu oldu.

Mahallenin "Gelendost" ismini koyduğu leylek 2004 yılından bu yana ilkbaharda geldiği yuvada sonbahara kadar Naip Mahallesi'ne misafir oluyor.

Mahalle sakinlerinden Serdar Gök, "Gelendost"un yirmi yıldır elektrik direğindeki yuvasına aksatmadan geldiğini söyledi.

Kahvehane ile şarküteri arasında bulunan direkteki yuvasında kuluçkaya yatan leyleğin yavrularının çıkmasını beklediklerini ifade eden Gök, "Bu leylek bizim kankamız oldu artık. Onunla böyle gün geçiriyoruz. Onun da yavrularının çıkmasını bekliyoruz şimdi. Yavrular da çıktı mı daha güzel olacak. Buranın maskotu oldu, buraya leylek için geliyor insanlar." dedi.

Gök, vatandaşların zaman zaman leyleği görmek için mahalleye geldiklerini, yuvaya kurulan kameradan da kendileri merak edince leyleği izlediklerini dile getirdi.

Öte yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce kurulan kamera sayesinde de vatandaşlar leyleğin yuvasını izleyebiliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.