TİKA, Bosna Hersek'te selden etkilenen bölgelere arama kurtarma botu desteğinde bulundu - Haber 1Haber 1

TİKA, Bosna Hersek'te selden etkilenen bölgelere arama kurtarma botu desteğinde bulundu

TİKA, Bosna Hersek'te selden etkilenen bölgelere arama kurtarma botu desteğinde bulundu

26 Mayıs 2023 - 18:07

ABONE OL

BİHAÇ (AA) – Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bosna Hersek'in kuzeybatısındaki Una Sana Kantonu (USK) İçişleri Bakanlığına iki motorlu arama-kurtarma botu desteğinde bulundu.

USK İçişleri Bakanı Bozidar Zivko, selden etkilenen bölgeler için TİKA'nın kendilerini destek için aradığını söyledi.

Kendilerinin de ekipman istediğini aktaran Zivko, "Ekipman, yağmurluk ve ek şeyler içeren iki bota ihtiyacımız olduğunu bildirdik. 150 çift bot, 150 yağmurluk aldık ve bugün de motorlu iki bot aldık, hepsi profesyonel ekipman, daha iyisi yok." dedi.

TİKA Bosna Hersek Koordinatörü Erdinç Işık da Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Bosna Hersek'teki kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının Türk halkıyla büyük bir dayanışma gösterdiğini ifade etti.

Deprem bölgelerine Bosna Hersek'ten diğer ekiplerle birlikte USK ekiplerinin de gittiğini aktaran Işık, "Selin ilk gününden itibaren İçişleri Bakanlığı, USK hükümeti, Bosna Hersek Federal Sivil Koruma Kurumu (FUCZ) temsilcileriyle de temas halindeydik. Türkiye'nin ve Türk halkının, şu anda elimizden geldiğince yanlarında olduğunu göstermek istedik ve bunun faydalı olacağını umuyoruz." diye konuştu.

USK'daki FUCZ temsilcisi Smail Hrnjica ise arama kurtarma botlarının son model olduğunu, vatandaşlara yardım etme konusunda kendilerine çok fayda sağlayacağını kaydetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.