TİKA'dan Mozambik'in mesleki eğitim altyapısına destek - Haber 1Haber 1

TİKA'dan Mozambik'in mesleki eğitim altyapısına destek

TİKA'dan Mozambik'in mesleki eğitim altyapısına destek

19 Aralık 2023 - 15:21

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Mozambik'teki meslek okuluna elektrik elektronik mesleki eğitim atölyesi kurulması konusunda destek sağladı.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Mozambik'in Katembe köyündeki meslek okuluna elektrik elektronik mesleki eğitim atölyesi kurulması için bakım, onarım, yapım işleri ile eğitim araç ve gereçleri temin edildi.

Proje kapsamında her yıl yaklaşık 200 öğrenciye yönelik mesleki eğitim programları düzenlenerek, gençlerin elektrik elektronik alanında yeteneklerini geliştirmelerine imkan tanınacak.

Mozambik Gençlik ve İstihdam Genel Sekreterliği iş birliğinde yapılan proje ile bölge gençlerinin mesleki ve teknik eğitim hizmetlerine daha etkin ulaşabilmesi hedefleniyor.

Mozambik Gençlik ve İstihdam Sekreterliği Mesleki Eğitim Müdürü Leo Elias Jamal, Katembe'deki gençlerin istihdamı ve nitelikli iş gücüne katkı sağlaması açısından projenin önem taşıdığını söyledi.

Jamal, TİKA'ya destek için teşekkür etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.