Türk mutfağının lezzetleri Karadağ'da tanıtıldı - Haber 1Haber 1

Türk mutfağının lezzetleri Karadağ'da tanıtıldı

Türk mutfağının lezzetleri Karadağ'da tanıtıldı

26 Mayıs 2023 - 18:55

ABONE OL

PODGORİTSA (AA) – Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında Türk mutfağının lezzetleri, Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan ve eşi Bilge Kalkavan'ın ev sahipliğinde, Hatay'a ait lezzetler misafirlere sunuldu.

Büyükelçilik konutunda düzenlenen etkinliğe, Podgoritsa Belediye Başkanı Olivera Injac, Karadağ'daki diplomatik temsilciler ve Karadağ Uluslararası Kadın Kulübü (IWC) üyelerinin de aralarında bulunduğu yerli ve yabancı davetliler katıldı.

Etkinlik kapsamında, "Kadim ve Sürdürülebilir Türk Mutfağı" başlığı altında, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gastronomi şehri Hatay Menüsü misafirlerden beğeni topladı.

Ayrıca misafirler eşliğinde yemeklerin yapım aşamaları ve kullanılan malzemeler açıklanarak künefe de hazırlandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.