Türkiye Maarif Vakfı, Arnavutluk'ta ağaç dikimi etkinliğine katıldı - Haber 1Haber 1

Türkiye Maarif Vakfı, Arnavutluk'ta ağaç dikimi etkinliğine katıldı

Türkiye Maarif Vakfı, Arnavutluk'ta ağaç dikimi etkinliğine katıldı

10 Ekim 2023 - 17:01

ABONE OL

TİRAN (AA) – Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Arnavutluk'un başkenti Tiran Belediyesince başlatılan girişim kapsamında ağaç dikimi gerçekleştirdi.

Tiran Zooloji Parkı'ndaki ağaç dikimi etkinliğine, TMV Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, Tiran Belediye Başkan Yardımcısı Keti Luarasi ve TMV Arnavutluk Temsilcisi Mesut Özbaysar'ın yanı sıra vakfın Arnavutluk'taki okullarında okuyan öğrenciler ve ülkedeki farklı kurumların temsilcileri katıldı.

Akgün, TMV'ye bağlı New York Tirana Üniversitesi kampüsünü de ziyaret ederek, üniversite yetkilileriyle ağaç dikti.

Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Maarif Vakfı'nın eğitim anlayışının, öğrencilere içinde yaşadıkları sosyal ve fiziki çevreyle barış, uyum ve huzur içinde yaşamasını öğretmek olduğunu vurgulayarak, "Bizim derslerde öğretmiş olduğumuz çevreye duyarlı ve sosyal sorumluluk sahibi lider öğrenci yetiştirme anlayışımızın bir parçası olarak, daha yeşil, daha yaşanabilir ve daha sürdürülebilir bir şehir alanı, yaşam alanı yaratma çabalarımızın bir parçası olarak bu toplantıyı düzenledik." dedi.

Öğrencilerin pratik kazanmalarını istediklerini belirten Akgün, "Geleceğin neslini yetiştiren bir kurum olarak biz, doğrusu çocuklarımızın bu anlamda daha yaşanılabilir, daha yeşil bir şehirde ve yaşanılabilir bir çevrede nasıl yaşamalarının mümkün olacağını da öğretmek istiyoruz." diye konuştu.

Bu çerçevede kendilerine destek veren Tiran Belediyesine ve diğer ortaklara teşekkür eden Akgün, "Ümit ediyorum ki Tiran'daki Türk Maarif Okulları, bilim alanında olduğu gibi sosyal sorumluluk ve çevreye duyarlılık alanlarında da toplumun öncüleri olacak. (Okullarımız) Yeni dönemin liderlerini yetiştirecek bir sosyal ortam sağlamaktadır. Aileler, veliler ve öğrencilerimiz, böyle bir çabanın parçası olmaktan son derece mutlular." değerlendirmesinde bulundu.

TMV, başta New York Tirana Üniversitesi olmak üzere Arnavutluk'un Tiran, Elbasan ve İşkodra şehirlerinde eğitim faaliyetleri yürütüyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.