Türkiye Maarif Vakfı, Tunus'ta "Uluslararası Kültür Günü" etkinliği düzenledi - Haber 1Haber 1

Türkiye Maarif Vakfı, Tunus'ta “Uluslararası Kültür Günü” etkinliği düzenledi

– “Uluslararası Kültür Günü” etkinliğinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı da kutlandı

Türkiye Maarif Vakfı, Tunus'ta “Uluslararası Kültür Günü” etkinliği düzenledi

27 Mayıs 2023 - 0:30

ABONE OL

TUNUS (AA) – Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Tunus'ta birçok ülkenin katılımıyla "Uluslararası Kültür Günü" ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlama etkinliği düzenledi.

Başkent Tunus'ta yer alan Tunus Uluslararası Maarif Okulu bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Çağlar Fahri Çakıralp, elçilik ve Türk kurumlarının çalışanları, Tunuslu yetkililer ile öğrenci ve veliler katıldı.

Farklı ülkelere ait özel hediyelik eşyaların ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu etkinlikte, Türkiye'nin yanı sıra Tunus, Libya, Cezayir, Endonezya, Filistin, Lübnan, Sudan, Katar, Irak, Hindistan ve Mısır'a özgü yemekler ikram edildi.

Veli ve öğrencilerin geleneksel kıyafetleriyle katıldıkları etkinlikte, farklı kültürlerden müzik eşliğinde geleneksel oyunlar sergilendi.

TMV Tunus Temsilcisi Ali Arıkmert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "TMV Okulları olarak, bahar mevsiminde her yıl Uluslararası Kültür Günü etkinliği kapsamında okulumuzda farklı ülkelerden eğitim gören öğrenciler, kendi ülkelerinin stantlarında yerel kıyafetleri ile kültürlerine ait geleneksel yemeklerini misafirlere ikram ediyor. Bu sene farklı olarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliğini de bu programımızla beraber gerçekleştirdik." dedi.

TMV Tunus Uluslararası Maarif Okulları Müdürü Mustafa Yavuztürk de farklı kültürlerden veli ve öğrencilerin etkinlik için çok emek harcadığını,19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Uluslararası Kültür Günü'nün coşkuyla kutlandığını söyledi.

Tunus'ta 2017'den bu yana faaliyet gösteren Tunus Uluslararası Maarif Okullarında, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde eğitim veriliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.