Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği, Mısır halkına yönelik iftar programı düzenledi - Haber 1Haber 1

Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği, Mısır halkına yönelik iftar programı düzenledi

Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği, Mısır halkına yönelik iftar programı düzenledi

21 Mart 2024 - 23:02

ABONE OL

KAHİRE (AA) – Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği, Mısır’ın “Vefa Kalkınma ve Dayanışma Derneği” ile iş birliği çerçevesinde başkentte halka yönelik iftar programı organize etti.

Düzenlenen iftar programına Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen, 500'ü aşkın Mısır vatandaşının yanı sıra Mısır basın mensupları iştirak etti.

Büyükelçi Şen, iftarı kardeş ve dost olan Mısır halkının bazı aileleriyle paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Mübarek ramazan ayının Mısır ve Türkiye’de aynı coşkuyla karşılandığını, Türk ve Mısır halkının bu bağlamda müşterek kültüre sahip olduğunu” söyleyen Şen, ramazan ayının Türkiye’de ve Mısır’da tüm ailenin bir araya gelmesine vesile olduğunu, kendisini burada aile ortamında hissettiğini belirtti.

Anneler Günü vesilesiyle tüm Mısırlı anneleri tebrik eden Şen, “Ömürlerini ailelerine vakfeden, sevgiyi, saygıyı, dayanışmayı, paylaşmayı ve hoşgörüyü bizlere öğreten annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum.” ifadesini kullandı.

Büyükelçi Şen, Gazze’de hayatını kaybeden bebeklerini toprağa veren Filistinli annelerin sabır ve fedakarlığın sembolü olduklarını kaydederek Türkiye’nin ramazan ayında Gazze halkına yönelik desteğini sürdürdüğünü ve Mısır ile tam iş birliği içinde yardımları ulaştırmaya, yaralarını sarmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.