Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Şen, Mısır'daki Türk fabrikasını ziyaret etti - Haber 1Haber 1

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Şen, Mısır'daki Türk fabrikasını ziyaret etti

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Şen, Mısır'daki Türk fabrikasını ziyaret etti

14 Mayıs 2024 - 20:40

ABONE OL

KAHİRE (AA) – Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen, Mısır'ın başkenti Kahire'nin kuzeydoğusundaki önemli sanayi kentlerinden "10 Ramazan"da (Aşir Min Ramadan) beyaz eşya üretimi yapan Türk fabrikasını ziyaret etti.

Fabrikada incelemelerde bulunan ve faaliyetleri hakkında bilgi alan Büyükelçi Şen, Mısır'da Türk markalarının yatırımlarını görmekten memnun olduğunu ifade etti.

Büyükelçi Şen, yüksek değerli yatırımların iki ülke arasındaki ilişkilere olumlu katkılar sunduğunu ve bu şekildeki işbirliğinin süreceğini dile getirdi.

Türkiye'nin yurt dışındaki yatırımlara verdiği öneme işaret eden Şen, "Devletimiz ve Büyükelçiliğimiz yatırımcılarımıza desteğini sürdürecektir" dedi.

Geçen yıldan bu yana başkent Kahire'ye 46 kilometre uzaklıktaki "10 Ramazan Sanayi Bölgesi"nde 114 bin metrekare alanda beyaz eşya üretimi yapan fabrikada yaklaşık 2000 kişinin çalıştığını belirtildi. İlk aşamada, yıllık 1 milyon 200 bin buzdolabı ve mutfak ocağı üreten firma, ürünlerin yüzde 60'ını ihraç ediyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.