Türkiye'nin yeni Astana Büyükelçisi Kapucu, Cumhurbaşkanı Tokayev'e güven mektubunu sundu - Haber 1Haber 1

Türkiye'nin yeni Astana Büyükelçisi Kapucu, Cumhurbaşkanı Tokayev'e güven mektubunu sundu

Türkiye'nin yeni Astana Büyükelçisi Kapucu, Cumhurbaşkanı Tokayev'e güven mektubunu sundu

06 Nisan 2023 - 15:31

ABONE OL

ASTANA (AA) – Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’e güven mektubunu sunarak resmen görevine başladı.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı Akorda'da Türkiye, Malezya, İran ve Suudi Arabistan'ın ülkeye yeni atanan büyükelçileri için tören düzenlendi.

Törende Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu, Cumhurbaşkanı Tokayev'e güven mektubunu sundu.

Tokayev, burada yaptığı konuşmada, Kazakistan'da resmi görevlerine başlayan diplomatları tebrik etti.

Kazakistan'ın uluslararası işbirliğine açık olduğunu belirten Tokayev, söz konusu ülkelerle her alanda stratejik ortaklığa sahip olduklarını vurguladı.

Büyükelçi Kapucu, tören sonrası yaptığı açıklamada, "Görev sürem boyunca Kazakistan'ın ve Türkiye'nin ortak yararına çalışacağımı belirttim." dedi.

Türkiye'nin Kazakistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduğunu hatırlatan Kapucu, "31 yıl içerisinde ilişkilerimiz son derece gelişti. En son imzalanan anlaşma ile ikili ilişkilerimizin seviyesini güçlendirilmiş stratejik ortaklık seviyesine çıkardık. İlişkilerimizin bundan sonra da ileri gideceğine eminiz. Çünkü Türkiye ile Kazakistan ortak dil, kültür, ticaret ve güvenlik gibi alanlarda son derece derin işbirliğine sahiptir." ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.