Ukrayna, Afrin'deki depremzedelere insani yardım gönderdi - Haber 1Haber 1

Ukrayna, Afrin'deki depremzedelere insani yardım gönderdi

Ukrayna, Afrin'deki depremzedelere  insani yardım gönderdi

01 Nisan 2023 - 20:46

ABONE OL

İDLİB (AA) – Ukrayna hükümeti Suriye merkezli El Emin İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla, depremlerden etkilenen Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin ilçesine 2 tır yardım gönderdi.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Suriye'nin kuzeybatısındaki bölgelerde de büyük yıkımlar yaşanmıştı.

El Emin Vakfı Basın Koordinatörü Yasir Tarraf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ukrayna hükümetinin Afrin’in Cinderes beldesindeki depremzedelere 1 tır gıda kolisi ve hijyen paketi ile 1 tıra yüklenmiş 2 adet konteyner gönderdiğini söyledi.

Tarraf, "İçerisinde sıvı yağ, salça ve kuru bakliyat gibi malzemelerin bulunduğu 3 bin adet gıda kolisi ve 2 bin hijyen paketini depremzedelere dağıtıyoruz." dedi.

Tarraf, Cinderes beldesine ulaşan yardımlardan geçici barınma merkezinde yaşayan depremzedelerin faydalanacağını belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.