Viyana'da "Sufi Numeroloji ve Tılsımlar" sergisi açıldı - Haber 1Haber 1

Viyana'da “Sufi Numeroloji ve Tılsımlar” sergisi açıldı

Viyana'da “Sufi Numeroloji ve Tılsımlar” sergisi açıldı

13 Ekim 2023 - 14:16

ABONE OL

VİYANA (AA) – Sanatçı Artur Hamza Roik'in "Sufi Numeroloji ve Tılsımlar" sergisi, Avusturya'da Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nde açıldı.

Müslüman dünyasındaki tılsımlar ve gizemli sayıları konu alan serginin açılışı, başkentteki Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nde gerçekleştirildi.

Serginin küratörü Salim Torge Homolka, burada yaptığı konuşmada, numeroloji ve tılsımlar meselesinin tarihte Müslüman dünyada yer ettiğini ve kullanıldığını söyledi.

Homolka, Pakistan'ın İslamabad kentindeki bir müzede yer alan Hz. Muhammed'e ait sarık, asa ve kıyafet replikalarında çeşitli sayıların bulunduğunu, İstanbul Topkapı Sarayı'ndaki bazı padişah kıyafetlerinde de numeroloji ve tılsım örneklerine rastlandığını ifade etti.

Ebced hesabı, sayıların kullanımı ve tılsım çeşitlerinden örnekler veren Homolka'nın konuşmasının ardından serginin açılışı yapıldı.

Sanatçı Roik'in sergisi, ekim ayı sonuna kadar Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nde ziyaret edilebilecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.